Haber

Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acenteleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM’ye sunuldu.

Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, öneriye ilk imza atan Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Medya Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile birlikte Meclis’te gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklifin 14 maddeden oluştuğunu belirten Güler, Türkiye’nin ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Geçen yıl turizm gelirinin 54 milyar 315 milyon 542 bin dolara çıktığını belirten Güler, turizm ekonomisinin genel ekonomi içindeki payının artırılması gerektiğini vurguladı.

Güler, Türkiye’nin ortak akılla yeni hedeflere yönelik yeni stratejiler belirleme sürecinde olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu konu üzerinde çalıştığını kaydetti.

Uygulamada ortaya çıkan sorunların giderilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla teklifte çeşitli düzenlemelerin bulunduğunu söyleyen Güler, şöyle devam etti:

“Önerimizle üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinden mezun olan ve yabancı dil yeterliliğine sahip kişilerin turist rehberi olmaları kolaylaşmaktadır. Bu sayede ilgili bölümlerin istihdam alanlarının geliştirilmesi ve personel sayısının arttırılması amaçlanmaktadır. Turist rehberlerinin kalitesi.Yine önerimiz ile tur rehberi uygulamasının engellenmesine yönelik tedbirler alıyoruz.Yönetmeliğimizle seyahat acentaları ve turist rehberlerine kendilerine veya bireye fayda sağlamaları halinde ayrı ayrı yaptırımlar öneriyoruz. Verdikleri hizmetler sırasında müşterilerin bilgisi ve onayı olmadan alışveriş amacıyla makul bir işletmeye gönderilmeleri karşılığında yönlendirme yaparlar.Ayrıca iç turizmde artan Türk rehber ihtiyacının karşılanması amacıyla Türkçe rehber düzenlemeleri yapılacaktır. rehberlik.”

Uzakdoğu dillerinde rehberlerin teşvik edilmesi

Çin, Kore ve Japon vatandaşların Türkiye’ye ilgisinin arttığını belirten Güler, Uzakdoğu ülkelerinden çok sayıda kişinin Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirtti.

Abdullah Güler, “Önerimizle başta Çince olmak üzere Bakanlığımızın belirlediği Uzakdoğu dillerinde turist rehberliğini teşvik etmek amacıyla kurallar basitleştirildi. Ülkemizde bu dilleri konuşan turistlere hizmet verebilecek rehber sayısı da arttı” dedi. şu anda oldukça düşük.” söz konusu.

Bazı ülkelerin daha fazla Çinli turisti ağırlamaya çalıştığını belirten Güler, İtalya, Brezilya, Güney Amerika ve AB ülkelerinin kolaylaştırıcı fırsatlar sağladığını ifade etti.

AK Parti Küme Lideri Güler, Çinli turistlerin en çok görmek istediği 40 ülke arasında yer alan İtalya’nın Çince sunacağı hizmet sayısını artırdığını, Brezilya’nın da Çinli turistlere yönelik vize muafiyetini resmileştirmeye hazırlandığını açıkladı.

Turist rehberlerinin çağdaş bir anlayışla yeniden tanımlanması gerektiğini belirten Güler, teklifte turizm müdürlüğünün getirdiği bazı taleplerin de yer aldığını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu